Meidän tarinamme | Delipap | Muumibaby

Delipap Oy on tänään Suomen ainoa kertakäyttöisten lasten vaippojen valmistaja. Suomalaisena perheyrityksenä kehitämme, valmistamme ja markkinoimme hygieniatuotteita. Työllistämme noin 70 suomalaista työntekijää eri tehtävissä mm. tuotannon, hallinnon ja myynnin puolella. Tärkeimpiä arvojamme ovat suomalaisuus, ympäristövastuu ja korkea laatu.

Muumi Baby -vaippojen lisäksi tuotevalikoimiimme kuuluvat mm. Vuokkoset -naistenhygieniatuotteet, Helmi Baby -hoitotuotteet sekä koko perheen käyttöön tarkoitetut Helmi -vanutuotteet. Meille on kunnia-asia valmistaa ihoystävällisiä, myös herkälle iholle sopivia tuotteita. Meillä on pitkä historia yhteistyöstä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa, ja olemme olleet edelläkävijöitä myös Joutsenmerkittyjen hygieniatuotteiden valmistajana. Kannamme yhteiskunnallisen vastuumme erityisesti ottamalla kaikessa toiminnassamme sen ympäristövaikutukset huomioon sekä ylläpidämme työpaikkoja Suomessa. Tuotantolaitoksemme sijaitsevat Veikkolassa ja Tammisaaressa.

Tarinamme

Kotimaisten vaippojen alku

1979

Pienten lasten isä ja paperialan asiantuntija Raimo Nuortie perustaa oman yrityksensä Delipap Oy:n. Samalla hän avaa Nummelaan ensimmäisen tehtaansa, joka valmistaa kotimaisia lastenvaippoja uudella patentoidulla ideallaan. Vaipan raaka-aineena käytetään vain puhdasta uutta paperia, joka murskattuna muodostaa niin kutsutun pehmolevyrakenteen. Tämän uudenlaisen rakenteen myötä kosteus leviää tasaisesti vaipan sisään.

Muumivaippa syntyy

1991

Delipap Oy:n valmistamat lastenvaipat tuodaan markkinoille Muumivaippoina. Ihanat muumihahmot valtaavat värikkäät pakkaukset ja vaipat.

Allergiatunnus ihoystävällisyydestä

1998

Turvallinen valinta vauvallesi. Muumivaipat saa ensimmäisenä vaippamerkkinä maailmassa Allergia-, Iho- ja Astmaliiton tunnuksen käyttöoikeuden. Tunnus takaa, että tuote ei sisällä hajusteita tai lisäaineita, jotka voivat ärsyttää herkkää ihoa.

Joutsenmerkki ympäristövastuullisuudesta

2006

Ympäristövastuullinen valinta vauvallesi. Muumivaippoja valmistava tehdas saa Joutsenmerkin ensimmäisten joukossa. Joutsenmerkki on yrityksellemme vain minimivaatimus ja teemme jatkuvasti työtä kohti ympäristövastuullisempia tuotteita.

Suomalainen perheyritys 30 vuotta

2008

Suomalainen valinta vauvallesi. Voimme ylpeinä juhlistaa kolmenkymmenen vuoden kokemustamme lasten vaipoista. Muumivaipat valmistava yritys, Delipap Oy on edelleen Nuortien perheen omistuksessa ja suomalainen perheyritys.

Biohajoava pakkauspussi

2009

Vähentääksemme ympäristön kuormitusta, Muumivaipat siirtyvät käyttämään biohajoavaa pakkauspussia. Pussin voi uusiokäyttää esimerkiksi biojätepussina!

Vesivoimasta sähköä

2010

Muumivaipat siirtyvät käyttämään vain sertifioitua, vesivoimalla tuotettua sähköä. Vesivoima on uusiutuva energianlähde, josta ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä.

Investointi suomalaiseen työhön

2012

Muumivaipat valmistava yritys Delipap Oy päättää tehdä historian suurimman investoinnin uuteen teippivaippakoneeseen. Uusi vaippalinja tuo jopa 10 uutta työpaikkaa Tammisaaren tehtaalle.

Uusi teippivaippa on syntynyt

2014

Uusi teippivaippakone otetaan käyttöön Tammisaaren tehtaalla ja Muumivaippa-perhe saa kauan kaivatun New Born -koon valikoimiinsa. Uudet Muumi-teippivaipat tuodaan markkinoille Muumi Baby -teippivaippana.

Delipap Oy tänään

Tänäkin päivänä Delipap Oy toimii ainoana kotimaisena kertakäyttöisten lastenvaippojen ja naisten terveyssiteiden valmistajana. Yritys on edelleen Nuortien suvun omistuksessa ja seuraava sukupolvi on siirtynyt yrityksen johtoon. Yrityksen toimitusjohtajana toimii nykyään tarinan pienen pojan nuorempi sisko, Sanna Karhu. Toinen sisko, Riikka Nuortie, toimii tuotannon päällikkönä. Tarinasta tuttu herkkäihoinen Oskari Nuortie toimii yrityksen varatoimitusjohtajana.

Liki 40 vuoden kokemuksella jatkamme erikoistumista tutkitusti ihoystävällisten, ympärivastuullisten hygieniatuotteiden kuluttajalähtöiseen kehittämiseen, valmistamiseen ja markkinoimiseen koko perheen tarpeisiin.