Tutkitusti turvallinen valinta | Muumibaby

Me emme vain sano olevamme turvallinen ja paras valinta vauvallesi, vaan myös vaipoillemme myönnetyt sertfikaatit ja ne myöntänyt kolmas taho tunnustaa sen. Aina ensimmäisestä valmistamastamme vaipasta lähtien meille on ollut ensisijaisen tärkeää valmistaa iho- ja ympäristöystävällisiä vaippoja, tinkimättä niiden tehokkuudesta.

Tutustu Muumi Baby vaippojen sertifikaatteihin:

 

ALLERGIA-, IHO- JA ASTMALIITTO

Allergia-, Iho- ja Astmaliitto voi myöntää Allergiatunnuksen puolueettomasti tutkituille ja turvallisille tuotteille. Allergiatunnus takaa, että tuotteet ovat turvallisia ja täyttävät tarkat tuotekohtaiset vaatimuskriteerit. Allergiamerkityt vauvan vaipat eivät saa sisältää mitään hajusteita, tuoksuja, eteerisiä öljyjä, eikä muitakaan helposti ärsyttäviä tai herkistäviä aineita. Muumi Baby -vaipat ovat allergiamerkittyjä ja ne sopivat myös mitä herkimmälle iholle. Me teemme jatkuvaa yhteistyötä Suomen Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa, jotta voimme kehittää tuotteitamme vieläkin parempaan suuntaan.

AVAINLIPPU

Avainlippu on merkki siitä, että tuotteet on valmistettu kokonaan Suomessa, työllistäen samalla suomalaisia työntekijöitä. Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki ja se todistaa luotettavasti tuotteen kotimaisuuden. Olemme suomalainen perheyritys ja valmistamme lastenvaippoja neljänkymmenen vuoden kokemuksella, ja vain puhtaista ja turvallisista raaka-aineista. Suosimme valinnoissamme kotimaisia raaka-aine valmistajia, tukien samalla valinnoillamme suomalaista työllisyyttä. Muihin avainlipputuotteisiin voit tutustua täällä.

JOUTSENMERKKI

Joutsenmerkin kriteerit ovat toiminnallemme vain minimivaatimus ja huomioimme tuotteidemme ympäristövaikutukset huomioon laajemmassa mittakaavassa. Joutsenmerkki kertoo tuotteen ympäristövastuullisuudesta läpi sen elinkaaren, huomioiden tuotteen valmistuksen, käytön ja hävittämisen. Joutsenmerkki on asettanut tarkat ja tiukat kriteerit siitä, mitä tuotteet saavat sisältää ja mitä niihin saa lisätä tuotantoprosessin aikana. Joutsenmerkityt tuotteet eivät saa sisältää mitään terveydelle tai ympäristölle haitallisia aineita ja kaikkien tuotteissa käytettyjen materiaalien olla valmistettu mahdollisimman pienin päästöin ympäristöä kuormittamatta. Joutsenmerkityt tuotteet eivät saa sisältää mitään turhia lisättyjä kemikaaleja, kuten voiteita tai hajusteita. Tarkemmin voit Joutsenmerkin kriteereihin tutustua tästä.

TCF

Käyttämämme selluloosa on valkaistu 100% hapella. Happivalkaisu on kloorivalkaisua turvallisempi ratkaisu vauvan iholle ja ympäristölle. Markkinoilta löytyy myös kloorivalkaistuja vaippoja, jotka saattavat ärsyttää lapsen ihoa ja joista on löydetty dioksiinijäämiä. Koska Muumi Baby vaippoja ei kloorivalkaista, niissä ei ole dioksiinia eikä optisia kirkasteita.

Kloorivalkaistun vaipan hävittäminen on myös monimutkaisempaa sillä ne eivät sovellu energiajätteeksi. Koska Muumi Baby –vaipat ovat täysin kloorittomia, ne kelpaavat energiajätteeksi ja poltettavaksi. Klooripitoisia vaippoja ei suositella hävitettäväksi polttamalla, koska niiden poltosta voi syntyä myrkyllisiä kaasuja. Kloorittomien vaippojen poltosta ei aiheudu haitallisia päästöjä ilmakehään.

FSC

Vaippojen valmistuksessa käytämme vain puhtaita raaka-aineita. Vaippojemme raaka-aine on kloorivalkaisematon FSC-sertifioitu selluloosa, joka on peräisin kotimaisista havupuista. Selluloosamme on glyfosaatti vapaata. Glyfosaatti on tunnettu rikkatorjunta-aine, jota käytetään metsätaloudessa vesakon torjuntaan. Suomalaisissa metsissä ei käytetä kemikaaleja vesakon torjuntaan, ja havupuilla vesakkoja ei edes esiinny.

FSC on vastuullisen metsänhoidon merkki, ja maailman ensimmäinen kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka toimii ympäristön huomioivan ja vastuullisen metsänhoidon puolesta. Muumi Baby vaipoille myönnetty FSC-sertifikaatti on yksi panostuksistamme kestävän kehityksen, yhteiskuntavastuun ja vastuullisen metsänhoidon hyväksi. Kaikkien Muumi Baby vaippojen pääraaka-aineena on FSC-sertifioitu selluloosa, joka tulee FSC-sertifioiduista suomalaisista metsistä. Tämä tarkoittaa sitä, että vastuullisen metsänhoidon tapaan, kaadettujen puiden tilalle kasvatetaan uusia puita. Valitsemalla Muumi Baby vaipat olet mukana suojelemassa pohjoisten metsien luonnonmonimuotoisuutta. Lue lisää FSC-sertifioinnista.