Meidän tarinamme | Delipap | Muumibaby

Delipap Oy är idag Finlands enda tillverkare av engångsblöjor för barn. Vi är ett finländskt familjeföretag som utvecklar, producerar och marknadsför hygienprodukter. Hos oss jobbar ca 70 personer med olika uppgifter inom bl.a. produktion, administration och försäljning. Våra viktigaste värderingar är miljöansvar, välmående och kvalitet.

Förutom Muumi Baby blöjorna består vårt produktsortiment av bl.a. Vuokkoset damhygienprodukter, Helmi Baby –vårdprodukter och Helmi vaddprodukter för hela familjen. Det är en hederssak för oss att tillverka hudvänliga produkter som lämpar sig även för känslig hud. Vi har länge samarbetat med Allergi-, Hud- och Astmaförbundet och vi är föregångare även som tillverkare av Svan-märkta hygienprodukter. Vi bär vårt samhällsansvar speciellt genom att beakta miljöaspekterna i hela vår verksamhet och genom att upprätthålla lokala arbetsplatser. Våra produktionsanläggningar finns i södra Finland, i Veikkola och i Ekenäs.

Vår story

DEN INHEMSKA BLÖJANS START

1979

Småbarnspappan och experten inom pappersindustri, Raimo Nuortie grundar sitt företag Delipap Oy. Samtidigt öppnar han sin första fabrik i Nummela där man tillverkar blöjor för barn enligt en ny, patenterad idé. Som enda råvara i blöjan används rent, nytt papper krossat i plattor. Den nya konsistensen gör att fukten sprids jämnt i blöjan.

MUMINBLÖJAN FÖDS

1991

Delipap Oy:s blöjor kommer ut på marknaden som Muminblöjor. De härliga Muminfigurerna figurerar på de färggranna förpackningarna och blöjorna.

ALLERGITEKNET FÖR HUDVÄNLIGHET

1998

Ett tryggt val för din baby. Muminblöjorna får som första blöjmärke i världen rätt att använda Allergi-, Hud- och Astmaförbundets samarbetstecken. Tecknet garanterar att produkten är oparfymerad och inte innehåller tillsatsämnen som kan irritera känslig hud.

MILJÖMÄRKET SVANEN SOM TECKEN PÅ MILJÖANSVAR

2006

Ett miljömedvetet val för din baby. Fabriken som tillverkar Muminblöjor får Svanen-märket bland de första i kategorin. Svanen-märket är endast ett minimikrav för vårt företag och vi jobbar kontinuerligt för ännu mer miljömedvetna produkter.

ETT 30 -ÅRIGT FINLÄNDSKT FAMILJEFÖRETAG

2008

Vi kan stolt fira en 30-årig erfarenhet av blöjtillverkning. Företaget Delipap Oy som tillverkar Muminblöjorna ägs fortfarande av familjen Nuortie och är ett finländskt familjeföretag.

EN BIOLOGISKT NEDBRYTBAR PÅSE

2009

För att minska på miljöbelastningen packas Muminblöjorna i biologiskt nedbrytbara påsar. Man kan återanvända påsen t.ex. som bioavfallspåse.

VATTENKRAFT

2010

Man börjar använda endast sertifierad el producerad med vattenkraft vid tillverkningen av Muminblöjorna. Vattenkraft är en förnybar energiform och det uppstår inga koldioxidutsläpp av vattenkraft.

INVESTERING I NYA JOBB

2012

Delipap Oy som tillverkar Muminblöjorna beslutar sig för att göra sin största investering genom tiderna då man införskaffar en ny blöjmaskin. Den nya produktionslinjen skapar ca 10 nya jobb på fabriken.

DEN NYA BLÖJAN FÖDS

2014

Man tar i bruk den nya blöjmaskinen vid fabriken i Ekenäs och Mumin blöjfamiljen får ett tillskott i sitt sortiment av den efterlängtade New Born –storleken. De nya Muminblöjorna kommer ut på marknaden som Muumi Baby –blöjor.

Delipap Oy idag

Än idag följer vi i Raimos fotspår och tillverkar högkvalitativa hygienprodukter för hela familjen som är skonsamma både for huden och miljön. Du har kanske hört talas om Muumi Baby blöjorna, damhygienprodukterna Vuokkoset och Helmi-produkterna för hela familjen.