Våra värderingar | Miljömedvetet | Muumibaby

Muumi Baby blöjor och byxblöjor är det bästa valet för din baby.

Från den första blöjan vi tillverkade har vår högsta prioritet varit att erbjuda användarna enbart säkra, hudvänliga och miljömässigt ansvarsfulla barnblöjor. Vi har tillverkat barnblöjor i Finland i närmare 40 år och kan stolt berätta att våra blöjor inte innehåller någon tillsats av kemikalier, så som klor, parfym eller salva, som kan orsaka hudirritation på känslig babyhud. Våra blöjor tillverkas av noggrant utvalda material för att blöjorna ska kunna återanvändas som brännbart energiavfall. Våra Muumi Baby blöjor är alltså skonsamma både mot huden och miljön. Därtill fungerar de utmärkt och har en god passform som förhindrar läckage, vilket gör dem till det bästa valet för ditt barn.

Hudvänlighet

Små barn har känslig hud, vilket kräver en hudvänlig blöja med god absorptionsförmåga. Vi gör vårt yttersta för att våra blöjor ska passa även särskilt känslig hud. Därför innehåller våra blöjor inga onödiga kemikalier, som salva, parfym eller klor. Våra blöjor tillverkas av noggrant utvalda material och vi förlitar oss enbart på naturliga och mjuka material. Våra Muumi Baby blöjor har tagits fram i samarbete med Allergi-, Hud- och Astmaförbundet i Finland och vi kommer att fortsätta detta nära samarbete även framöver. Vi tillverkar våra miljömässigt ansvarsfulla och hudvänliga Muumi Baby blöjor i alla storleksklasser, för allt från nyfödda till barn i lekåldern. Vi är också själva föräldrar och vill säkerställa att även du kan välja bästa möjliga och skonsamma blöja till ditt barn.

Finländskt ursprung

Vi är ett finländskt familjeföretag och vi tillverkar barnblöjor här i Finland med närmare 40 års erfarenhet. Vi vill erbjuda alla familjer de bästa möjliga barnblöjorna samtidigt som vi tar hänsyn till miljön. Vår blöjfabrik ligger i södra Finland och vi sysselsätter 70 erfarna experter inom hygienbranschen. Vi är den enda tillverkaren av engångsblöjor i Finland och för oss är det en hederssak att sysselsätta finländare och därigenom bidra till att skapa välfärd i Finland. Samtidigt vill vi självfallet erbjuda blöjor som både är högklassiga och hudvänliga och som även lever upp till våra viktiga miljövärderingar. Som det genuint finländska företag vi är värnar vi om och värdesätter den vackra nordiska naturen!

Miljöansvar

Utöver att vi satsar på skonsamma produkter med finländskt ursprung är det mycket viktigt för oss att även miljön mår bra. Våra dagliga val påverkar miljön runt omkring oss och välbefinnandet hos både oss själva och våra närstående. Vi vill agera på samma sätt som alla andra som bryr sig om miljön, hälsa och välbefinnande. I vår verksamhet tar vi därför hänsyn till miljön under produkternas hela livscykel, från valet av råvaror till avfallshanteringen. Vi har även beviljats det nordiska Svanen-märket och FSC-certifikat– en garanti för vår miljömässigt ansvarsfulla verksamhet. Vi ser dock kriterierna för Svanen-märket enbart som ett minimikrav och beaktar miljöeffekterna i större skala än så. Tillsammans kan vi skapa en bättre framtid, och genom små vardagliga beslut kan vi skapa en bättre morgondag med tanke på miljön.

 

production-chain-icon-1.png

Vi använder endast rena råvaror i vår tillverkningsprocess. Vår huvudsakliga råvara är finländsk, 100% FSC-certifierad och klorfri cellulosa.

production-chain-icon-2.png

Vid vår produktion uppstår inget avfall som förs till avstjälpningsplatser, utan avfallet återanvänds eller bränns till energi.

production-chain-icon-3.png

Vi använder endast certifierad el som är producerad via vattenkraft så att det inte uppstår några koldioxidutsläpp.

production-chain-icon-4.png

Våra transportsträckor till butikshyllan är korta.

production-chain-icon-5.png

Den biologiskt nedbrytbara förpackningen kan användas som bioavfallspåse.

production-chain-icon-6.png

Vi tar hänsyn till miljön under produkternas hela livslängd.